Lisan näkymättömät kasvot

Teokseni Lisa ja muutosten kesä kansikuvassa, Lisa istuu uuden kotitalonsa tai vankilansa, kuten Lisa sitä alussa nimittää, kattoterassilla. Öinen tuuli heiluttelee Lisan vallattomia punaisia hiuksia. Lisa näyttää ensimmäiseltä silmäykseltä ehkä yksinäiseltä.

Mutta yksin hän ei kuitenkaan ole. Lisan vieressä on kaikista rakkain ja tärkein tuki, Willy-rotta. Lemmikki Lisan oikeasta kodista Aurinkokummusta. Kirjan kannessa näkyy myös kauempaa kajastavat kaupungin valot sekä kirkkaasti taivaalla loistavat tähdet. Yksi tähti on erityisen suuri. Onneksi, sillä tämä erityinen tähti tuo Lisalle rohkeutta ja lämpöä, jota hän totisesti tarvitsee.

Lisa on tarkoituksella piirretty takaapäin. Näin lukija voi itse kuvitella, miltä kirjani 10-vuotias päähenkilö Lisa näyttää ja mitä tunteita Lisa tuntee öisellä kattoterassilla. Tunteeko Lisa surua vai iloa? Vihaa vai rakkautta? Pelkoa vai rohkeutta? Häpeää vai onnellisuutta? Hämmästyneisyyttä vai innostuneisuutta?

Kirjoitin aiemmassa blogipostauksessani siitä, että olen tarkoituksella jättänyt teokseeni yksityiskohtia, jotta lukija voi itse kuvitella, mitä kirjassani tapahtuu. Näin halusin tehdä myös kansikuvani kanssa. Lukija saa itse piirtää Lisalle kasvot ja päättää, miltä Lisasta milloinkin tuntuu. Teokseni kansikuva on avoin monille erilaisille tulkinnoille.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus